Ambik sample keputihan

Hi nak tnya , kalau kita ada keputihan pstu nk bagitau doc nnti check ni , lepastu kan mcmna dia ambik sample tu ye ? Betul ke dia guna muncung itik? Sy nk tnya doc bila dgr org ckp mcmtu terus rasa serba salah nk tnya 🥲#seriusnanya #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

11 Balas

saya gbs carrier dah 3 kali kena ambil sample dgn muncung itik. jangan risau awak kejap je doktor buat tak sempat nak rasa sakit. tapi tula risau 35 weeks keputihan makin banyak. mujur dpt doktor perempuan x segan sangat 🤭

pakai mask je sis. sy baru ni ambik sampel kali ke 3 dpt doc laki dah la hensem putih cakap berhalus je..malu mmg malu tp sbb pakai mask xmalu sgt🤣.. b4 ni amik smple doc pmpuan je..nasib jela haritu dpt doc laki

7mo ago

Alamak doc laki eh 🤣 kalau sy mmg tk terkangkang lah kalau mcmtu 🤣

Guna muncung itik xsakit pun, sy pregnant yg ke 3 skrg tp setiap kali mengandung msti kena jd dah biasa, malu mmg malu tp tebalkan muka jelh demi anak🤣🤣

aa sis dia akan guna muncung itik and swab bawah tu , rasa x sakit pon bg saya cuma ngilu sikit .. tapi kena buat la untuk kebaikan baby kan ..

Baru kena semalam. Terkejut masa nak masuk muncung itik tu je. Saya malu tutup je muka. Dr pon faham 🤣

Muncung itik tu tak sakit pun.. terkejut masa nak masuk tu je.. pastu okay

sy dah mengandung 2x pun tetap x suka kne masuk benda alah tu 😅

Yup guna muncung itik dengan cotton swab. Tak sakit pun awak.

macam mana nak hilangkan rasa segan eh kalau kena check mcm ni? 😅

7mo ago

Sy pun tnya ni sbb malu 🤣

mula² sakit kna muncung itik ..bila dah biasa tak sakit ..