minum air gula

Ibu2 sekelian, hri isnin lepas sy kena minum air gula..tpi result dia blum keluar lg samada sy ad kencing mnis ke x...sy asyik duk pkir bnda sama je hari².. Biasanya bila kputusan tu misi akan bgtaw kita ye? Next check up ke?

20 Balas

Next check up leh tanya nurse result... Tp biasanya lau senyap xde masalah inshaallah...semoga sis sihat saja. Sy pon takot sangkut dlu sbb mak ayah ada sakit 3serangkai. Alhamdulillah xde, next second mnum air gula hrp result pon ok..

Kalau klinik ade call tu maknanya kita sangkut. Kalau senyap je, maknanya result kita oke. Saya dah 2kali minum air gula. So far, result ok. Walaupun family background arwah ayah,ibu dan adik sy ada kencing manis

Kebyakan ckap kalau sgkut kencing manis nurse akan call kan..saya pun tgah tggu result ni..dah smggu mnum tapi xde call pun dari kk..da 2kali mnum..harap2 kali ke2 ni pun xsgkut la..🥰

Kalau ad kencing manis kk akn kol..kalau x kol tu maknanya xda la tuu..rsult sminggu dh bole dpt,nnti g checkup tnya la dkt misi..sy sllu tnya kt misi rsult kdg depa lupa

Klu tmpt sy bila minum air gula ada masalah, nurse akan kol bgtau. Terus kene dtg jmpa. Tp klu nurse senyap je..maknanya result ok la tu.

Kalau ada masalah dy akan kol... Kalau dy xd kol to smpai tarikh checkup kite sterusnya maknanya xd maslh👍👍❤️

Xpe.. Klu tinggi, dia akan call.. Xperlu bbg.. Klu GDM pn, sama ada dieylt control atau insulin.. Itu je.. Jaga mkn ye

Klu nurse xde call maknanya xde sangkut la tu...klu ada call dia bg tarikh suh bt bsp...mgkin sis punya bacaan ok..

Selalunya bila dh minum air gula tunggu 2 jam lepastu ambik darah balik n then boleh je tahu terus result dia sis

5y ago

Tapi saya skunk mcm saya cakap kat atas tuh..😅...jadi mcm pelik pulak kes awak nih. .

Kalau semua okey pun kne minum air gula kee?? Saya dh 28week pregnant first baby..

5y ago

Ouh .. okk tq