Kencing manis

Tak sangka betul td. Minum air gula sebelum puasa haritu tapi still x dpt result. Jd x tahu bacaan lps minum. Td ckp kat misi sampai skrg x dpt result air gula. Misi ckp la yeke, sy ingat awk dh dpt. So td bila misi p ambik result, sy terkejut dia ckp sy positif gdm. Bila sy tya result brapa lepas minum ? Dia tunjuk 5.1. eh biar betik ?? Sy tya knp anak 1st dulu sy check up ni klinik lain result 6.3 x sangkut. Dia ckp skrg dh range baru. Adoii, nak tak nak kena buat bsp mgu depan. Rasa kecewa sgt. Kalau tahu ada gdm sy buat senyap jela pasal minum air gula tu.

1 Balas

rasanya tu bacaan sebelum minum air gula. kan kena ambik darah sebelum dan selepas minum air gula tu kan. saya kurang pasti sekarang macam mana, tapi dulu tak silap saya tahun 2021: sebelum tu kena bawah 5.1. selepas minum air gula, bacaan kena bawah 7.8. dekat buku pink ada rasanya, cuba awak tgk bahagian result mgtt/ogtt. result saya selepas minum air gula 7.9, terlebih sikit tu je memang terus kena gdm on d/c, buat bsp ler sampai bersalin. boleh jadi mmg border je result awak, tapi dah memang procedure kan hmm.

3w ago

xla. tu bacaan selepas minum air gula. bacaan sebelum 4.3 sebab tu sy pelik dh knp 5.1 pun kena gdm. bukan tgi. pun paras gula sy. mtk dgn doc repeat sekali lagi minum air gula dia ckp dh x boleh sebab baru je minum. em nk x nak kena terima jugak la result tu.