keputusan mgtt

ibu2, saya sudah minum air gula minggu lepas , hari ni dapat result. fasting blood sugar : 5.1 after 2 hours : 4.8 doktor sahkan saya ada GDM ( kencing manis semasa hamil ) berapa bacaan normal gula untuk ibu mengandung ? ada tips x untuk jaga kandungan ?

5 Balas

Bacaan mcm xbtul. Knpa mkin trun. Lps mnum air gula nurse xbg kita jalan2, xboleh penat. Kena rest je. Nnti bacaan lari.

4y ago

Tulah biasa tgok bacaan msti lbh dpd yg sblm mnum air gula. Tpi mkin kurang plak😊

Sy pernah jadi macam ni. Doktor suruh repeat minum air gula. Last2 mmg sangkut gdm 🤣

Normal 5.3 sahaja.. Klu lebih kira de gdm.. Tp bacaan ke 2 awk tu rendah..

Bawah 5 kalau fasting. Tapi kenapa after 2h jadi 4.8? Ada muntah ke

Mlm sblum tu last mkn pkul brp?