GDM on diet control

Fasting blood sugar saya tinggi. Bacaan 5.1 walaupun malam tu saya puasa dan tak minum air manis langsung. Bangun pagi pun saya tak minum air kosong. Tapi kalau lepas breakfast dengan lunch bacaan normal sahaja. Macam mana ye nak turunkan fasting blood sugar tu 😩

2 Balas

Sis mcm sy 😂 Tp kn aritue sy tny doc kenapa mcm tue Dia kata “normal sbb awk Mmg diabetes ada turun ada naik” sy dh konpius hahaha Lg besar kandungan lg xbetul bacaan dia 🤣 Walaupun sy jaga beria2 😅 Tp bila time bacaan BSP elok dia turun.. 5.1 tue normal rasa eh sis klu dah GDM Jgn lebih dr 5.3 Jgn stress n mkn ikut masa ya sis Kadang hormon kita kacau juga salah 1 dia 😊

9mo ago

Nurse tempat saya kata 5.1 dah gdm 🥺🥺 minum air gula haritu fasting blood sugar 5.1 terus dia kata sangkut 😭

Last makan pukul berapa? Masuk tido pukul berapa?

9mo ago

All the best😊🌹