tak sedap perut

Ibu2 preggy ada x..x sedap perut je..kejap kembung,kejap pedih perut,pedih ulu hati

63 Balas

Same sis.. Sy ni dh 35w.. perot ade rsa x slesa, tp bby aktif kick. Dh byk bulan Rse sakit tu bertambah je..Pedih ulu hati, tulang pinggul ni pun sakit n lenguh, dgn rasa mengah nyee nafas, ssh bernafas.. tp bila doc cek sy punya nafas xde mslh pun tp knp sy berasa semput, cek bp pun okeyy jea.. Mgkin pembawakan anak laa rasa mcm ni..Anak ke 4 dh skrg ni sy, yg sblm2 ni xde ape2 mslh,yg ni dugaan nya lain sikit, hehehe..Sy pernah pengsan kt kedai makan, tp bila misi dtg check sy, semua oke xde ape, ermmmm sabar jelaa .. bertabah laa kita sis, inshaa Allah bahagia menanti 😊😇

same la..sy dh risau sbnrnya duk fkir ape pnyakit la ni..kjap kembung kjp pedih dlm perut..dh mkn tp ttp pedih..doc bg ubat gastrik je..dh 3mggu mcm ni xtau la smpai bile..ni ank ke 3..pregnant sblum ni mmg xpnh ade mslah..yg ni mcm2 pnyakit plk ade..dgn gdm nye..🤦🏻‍♀️

sama la dgn sya skrg .. baru awal kehamilan .. suda rasa xsdap itu ini , malas melampau , ua mknan nmpk sdap tapi xhbis mkn .. trus kejap2 rasa perut kosong .. bila mkn xlalu pula .. loya2 tapi xjuga muntah .. btul2 xsuka nie keadaan owh ☹😭😭

5y ago

Sama la simptom ni. Yg menyampah..dok loya tp x muntah. Cepat lapar tapi x lalu makan byk..pregnant kali ni macam ma las sangat.. malas serba serbi...😁

Sama lah sya pon pregnant dah masuk 30 weeks mula lg kena pedih ulu hati, smpi mkn pon tk lalu td cek up kat klinik berat tk naik Alhamdulillah doc bagi ubat tuk elak pedih ulu hati dgn kembung

Sama la...saya rasa pening x larat jalan tapi laki suruh kuat...jgn layan x larat tu tp saya betul2 x leh buat...rasa down sgt2..kadang2 menangis sebab laki x leh nak faham..😭😭

Pg bru rasa xsedap perut.. Letih teramat sgt.. 2pregnancy sblm ni mmg relak byk.. Kali ni ank sulung dh skola mmg kna byk pergerakkan.. Skg tgh baring.. X laratsgt sgt.. 3rd trimester skg

Sy ingat sya ja yg pedih ulu hati,,sbb sy mgg ad gastrik..rupa,rupanya mgg normal la ada..😣 padahal mkn juga..lama lg ka sy rasa mcm ni..😭 sya dala internship tak bole apply cuti 😭

5y ago

Welcome, sis. Selamat menjalani hari² mendatang.. InshaAllah, bakal menjadi kenangan terindah buat sis 😊

Saaayyaaa.. Walaupun dh makan heavy. Nnt xsampai sejam rasa lapar bila tak makan mesti perut mula rasa kembung dan masuk angin sampai pedih ulu hati. Skrg ni saya ratah kismis jek sis

sy hari2 perut kembung..1st trmester hari tu teruk jugak sb angin mcm xkluar. nak habis myk angin sapu kt perut saje 😅 .ni msok 2nd trmester okay sikit..stiap mase sedawa.

stiap hari mcm ni..xthu nk buat mcm mna dah..smpai terpaksa berhenti kerja sbb alahan teruk sgt..nk tdo pon xboleh sbb xselesa sgt rasa kat perut..tekak asyik loya je 😭