pedih ulu hati..

Hai momss.. Minta tips hilangkan pedih ulu hati dan gas dekat perut.. X selesa .. Ke kiri x kena ke kanan x kena.. Kadang2 tak tidur.. Sbb x selesa..

7 Balas

patut lah saya try minum air limau tak menjadi .makin teruk rasa nak mintah tu .nak tidur pun tak selesa .sama jugak saya kena mcm tu . 😣😣😣 .oklah next time try minum susu je lah

Saya pulak, if rasa xsedap perut je, pedih ulu hati lepas mkn tu, minum air kosong. Pastu mkn gaviscon. 10-15ml. Alhamdulillah ok. Boleh tdo lena. 😊

4y ago

Hehee..faham2..loya je rasa ya.. 😅

Minum susu,jgn biarkan perut sis kosong , pastu kurangkan mkan masam&pedas sbb tu buat ulu hati sakit&gastrik .

Kalau sy minum susu masa time pedih tu.. jgn susu panas.. sedang2 je.. lps tu ok la sikit

Minum susu .. In shaa Allah ok.. Dan bnyk minum air masak..

Minum susu perisa vanila yg biasa tue. Jangan susu coklat.

Mkn gaviscon