Keluar cecair putih jernih & bercampur darah

Hi ibu2. Pg td sy bangun mandi, dekat spender ada cecair putih jernih & darah. Tp cecair tu nampak mcm berketul skit. Lepastu darah shj yg keluar mcm period tu. Pg hosp bukaan takda lg. Doc kata semua normal. Dan sy boleh balik mcm biasa. Tp biasa lah sy anak 1st, risau jugak. Kita takd pengalaman, lain org lain pulak pattern nak bersalin ni. Klu diikotkan sy due 10/1 nnt. Ada ap2 ke yg boleh dikongsikan dkt sy. Risau sebenarnya.

2 Balas

usia kandungan awak? yup itu slh satu tanda. if kalau belom ada bukaan dan awak tak sakit contraction mmg doctor soh balik. if awak stay dekat hospital awak lg stress. sbb awak akan dgr org dok bersalin. tp awak belom bersalin. nnt awak jadi takut. awak boleh track rasa contraction awak. if dah start rasa sakit. berapa kerap datang. mcm sy 1st baby masa 38w1d turun lendir drh mcm awak. tp tak berketul. darah tu meleleh menitik atas lntai. nasib baik masa tu mmg sy dh smpi rumah dh. then malam pergi hospital (masa ni akak dgn mak hntr kan sbb husband(pjj) belom smpi) doctor buat ctg dgn check bukaan belom ada. doctor bg dua pilihan dkt sy nk stay or balik. sy pilih balik. sbb xmau stress. dan xnk pk sakit bersalin mcm mna. siap mlm tu bila husband smpi sy drive g ambik dia dkt stesen bas😅. esok tu dlm pkol 10 pg baru sy rasa tak selesa. dn start rasa contraction. pergi hospital bukaan 4cm. dn petang tu bersalin

2y ago

Hahaha. Sama eh 37w. Tp smlm scan baby kecik skit 36w. Tp normal je doc kata sbb beza dlm brp hari je. Rsau tau. Risau baby je sebenarnya. Mak cara bersalin lain pengalaman, dia turun drh nak bersalin trs dah. Kita turun darah takda apa2. Dah msg2 huru hara gelupo smlm. Faham baik. Terima kasih kongsi ilmu. Sy akn monitor lah semua tu. Takot ye anak 1st ni. Haishh. Hahaha

tu tanda dah .. ada gtau dorg x pasal tanda tu ? buat masa ni pakai pad then alert tanda lain gak mcm contraction , perut mengeras kena track 1 jam brapa kali dtg ..

2y ago

Baik awk. Terima kasih tau share pengalaman semua. Sy akn alert lah semua tu. Doakan sy dipermudahkan urusan & smg sy & baby sempurna sihat elok kejadian lps bersalin nnt.