Taska atau pengasuh

Salam mommies, boleh share tak pendapat mommies either nak hantar pengasuh or taska? Skrg baby dh 4 bulan, n duduk dgn pengasuh. Pengasuh skrg okay alhamdulillah xde masalah n baby nmpk okay sgt. Tapi sy risau dri segi development. Sbb pengasuh jaga lebih dri 2 org. Klu kat rumah, sy akn main n stimulate baby. Tpi waktu dia dgn pengasuh lgi lama lah dri dgn parent. Baby pulak balik dri rumah pengasuh dh pukul 6 lbih. Kul 7 lps maghrib terus nk tido. So x smpat nk buat apa2 aktiviti dgn dia. Sy dlm dilema. Pengasuh okay, tapi takut pulak baby nak melekat n tak biasa dgn org. Plan asal, 5 bulan nk hntr taska, tpi sayang pulak nk htr taska sbb rezeki pengasuh baik sgt. Buntuu

2 Balas

saya pekerja taska...limit kami cuma 5 budak sahaja ikut kategori umur..macam baby limit 5 org..1 tahun limit 6 org...2 tahun limit 6 org..3 tahun limit 8 org..4 tahun ada 20 org 2 org yg jaga...jadi setiap budak kami ada agihan masa untuk buat aktiviti perkembangan....ikut jenis taska juga lah..kalau tempat yg saya kerja niey mmg kami titip beratkan perkembangan kanak2...jadi mmg kami akan fokus kepada kanak2...segala makan pakai main mandi apa semua...kami akan pantau..waktu tidur semua tu kami akan pantau...jadi jangan risau..sbb setiap aktiviti tu, kami akan record dan hantar kepada parents kanak2 tersebut..kalau macam sis was was..sis boleh bertanya dekat pihak taska yg sis nak hantar tu..boleh minta opinion macam mana...

kena tengok taska yg awak nak hantar tu sorang cikgu, berapa orang anak dia jaga