Kiraan Tendngn Bayi Dlm Pert...

Hello ibu2.. Nak tnya kalau kmu kira tendgn bayi... Start jam 9 pgi stop jam 9pm...mcm mna?...jam berpa kmu stop

1 Balas

1 gerakan yang kuat, di kira sebagai 1 kali. Gerakan yang perlahan, 10x baru dikira sebagai 1. Macam ni nurse ajar masa anak 1st saya dulu. Kiraan tu, once dah full tak perlu tanda dah untuk hari tu. Cuma still pantau gerakan baby. Kalau lama tak ada gerak, tepuk², usap perut. Kalau tak ada juga, segera p hospital.

4y ago

Kadang bukan baby tak gerak , tapi gerak yang perlahan sampai kita tak sedar sebab sibuk dengan benda lain. Kena pay more attention, bila agak lama tak gerak, try cakap dengan dia, usap² perut supaya baby gerak. Kadang baby tidur.