selalu rasa mengantuk

Hi ibu2.. Nak tanya, normal ke kalau time pregnant selalu rasa mengantuk dan nak tidur je? Masa pregnant pertama rasa okay lagi boleh buat kerja.. pregnant ke 2, lebih rasa letih dan mengantuk..

9 Balas

Normal. Kalau teruk sangat mungkin puan perlu kan supplements tambahan supaya badan tak terasa lemah sangat. Faktor hormon juga tu. Pregnancy second child memang akan letih lain mcam sebab dulu kita jaga diri sendiri sahaja. Untuk kedua ni mesti la lagi letih sbb sambil jaga anak 1st yg tengah membesar dan mula lasak pulak tu kan. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

normal. sbb kita bawa kehulu hilir 1 lg nyawa normal la kalau slalu penat. kalau rasa mengantuk, tido je. time ni la bleh tido puas2, nati baby dah kluar jgn harap la nk tido dgn tenang. haha 🤣

saya sentiasa mengantuk dan letih tapi x boleh nk tidur sebab terpaksa melayan kerenah anak sulung ynay baru umur 1tahun 3bulan.. kesian pulak rasa kalau tidur biarkan dia main sorang2

sama mcm sy 😂 asik nk tdo je kjenye..skali tidur bkn kejap je,3 4 jam jgk..penat sbb tdo je.hehe

sy pn mcm tu msa prgnnt hr tu..mngntuk xboleh bwk bncg dh.. 😆

sy pn ngntuk time jam 9 10 ngntuk dah.. xleh tahan trus tdok

ya saya setiap kali mngandung mesti mengantuk

Ya. Tidur ja mommy. Baby suh rehat 😊

5y ago

Sy mcm sis waktu tu. Memang akan tdur

normal