iron Table x boleh makan

Ade tips nak bagi makan iron tablet timing lain? Selalu saya makan lepas bangun pagi.. Sekarang, i x boleh mkn iron tablet psal ada masalah asid reflux yang tinggi.. Tolong bantu yea.. ????

1 Balas

Makan sebelum tidur sis.. lagi berkesan.. tp before tu pastikan gap makan mlm dlm 2 jam sblm nk makan ubat tu... makan ubt tu dgn fresh orange or air jus tropicana twister ke... apa2 je boleh asalkan jus buah... lgi bagus utk serapan ubat tu... lps tu trus tdur xperlu bt keje apa2 dah

2y ago

sama sy pun..sebelum pi keje lps subuh terus mkn iron tablet dgn sblm tidur