Baby dah 46hari. Masih kna pakai mitten tak?

Ibu2 masih pakaikan sarung tgn tak kt baby? Kalau tgk apps ni mcm suruh ajar baby rasa material utk dia rasa sense around dia. Stakat ni sy masih pakaikan sbb tkut kku tajam cakar muka dia

20 Balas

Pngalaman sy la..sy pakai kan baby sy mitten smpai dia umur 2bln lbih mcm tu. Dkt² 3 bln jgk la..bkn ape..sy xbrani nk ptg kuku dia lgi time tu. 😅😅😅 Da 3bln mcm tu jari pon da montok² skit baru sy brani ptong kuku dia sndri. Risau dia ckr muka ja bila kuku pnjng. Xsilap sy prnh tgk vtt ade doc bgtau utk mitten smpai 2bln ke kot. lps tu biar dia explore sndri. 😊