Berat badan naik

Ibu2, macam mana nak jaga berat badan supaya tak menaik lebih dari anggaran yang misi bagi. ? Misi asyik bising je berat naik lepastu kena jumpe dokter 🀣

9 Balas

cuba kurangkan manis2. buah pon kena hati2 juga takut terlebih kalori.. makan cukup sarapan, lunch & dinner sebelum pukul 8 malam. kalau lapar antara tu boleh la makan buah sikit or kekacang.. makan sayur lebih tau.. sayur yg tinggi zat besi mcm peria dan bayam sgt bagus untuk perkembangan baby. cuba mommy try cara ni.. inshallah berhasil 😊 lagi satu petua orang dulu2 jgn makan nasi semalam yg sejuk2.. kalau boleh panaskan or buat nasi gorng .. 😁