Berat badan naik

Ibu2, macam mana nak jaga berat badan supaya tak menaik lebih dari anggaran yang misi bagi. ? Misi asyik bising je berat naik lepastu kena jumpe dokter 🤣

9 Balas

Kalau time preggy ni mmg kdg bukan dlm kawalan ..cuba detect punca jenis makanan yg sis consume, kdg berat baby kdg berat ibu, tp jika berat baby lbh dari 3.5kg maka mmg kena czer. Tats y doc dan nurse concern..but kdg mmg auto lepas bersalin akan kembali semula ke berat asal dgn penjagaan makanan

2y ago

ikut badan ketinggian momy juga ye..bg saya doctor kata asal tak lbh dari 3.5kg blh try normal. Kdg scan wieght tak accurate. Tawakal aje