Spotting Bleeding masa Kehamilan 4 ke 5 minggu

Ibu2 kt cni pernah x alami spotting bleeding masa kehamilan 4 ke 5 minggu? Jumaat lepas dlm 4pm tiba2 ad keluar darah tp dlm kuantiti yg sedikit dn berwarna merah terang. Tp sekejap je. Semlm ada kluar beberapa titik cecair coklat gelap. Pada ibu2 yg pernah mengalaminya boleh x share..

10 Balas
Expert

Salam sejahtera puan, untuk makluman pihak puan, sebarang gejala pendarahan ketika kehamilan haruslah segera dirujuk ke hospital. Pendarahan ketika kehamilan boleh disebabkan oleh: Pendarahan implantasi ketka awal kehamilan Risiko keguguran Masalah uri di bawah Masalah pada kandungan, rahim atau uri Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

4y ago

Terima kasih doktor. Sy sudah pn mngalami keguguran awal pg smlm. Mmg sedih tp d awal2 kehamilan pn mmg ad problem. Seminggu sblm tarikh period pn sy sudah mngalami sakit perut ringan. Dok ckp kencing kotor. Tp masih berterusan smpai la sy lewat period 4 hari. Tetap rasa rengat perut mcm senggugut. Da refer dok d hospital. Cek xde keadaan mngandung luar rahim. Tp mse 2 xde spotting bleeding lg. Lpas 2 hari jumpe dok bru kluar. Mgkin xde rezeki lg kali niy..😊