Pedih ulu hati

Ibu2 kat sini ada tak kndungan 34weeks kerap pedih ulu hati, kdang baby mengeras sampai perut rasa sakit?

4 Balas

Normal bagi saya,dari awal preg sampai nak beranak.Dua kali preg simptom sama berlaku.Doc kata itu gastric mengandung.Memula doc bagi ubat gastric,sekarang dah trrimester ketiga ubat pun tak jalan.Saya ikhtiar minum susu HL,alhamdulillah menjadi.Kalau tak memang tak boleh nak tidur dan sukar bernafas

elakkan makan makanan yg pedas, berminyak dan jgn makan dekat2 waktu nak tido. kalau pedih jugak, cuba minum susu sikit. tido pun cuba tinggikan sikit bantal..

Normal sis....kandungan makin besar kan... elakan makan makanan pedas ataupun yng menghangatkan badan... tpi x makan pedas pun jadi jugak😁....

tu normal sis, sy macam tu dulu