Umur 5 bulan

Ibu² dkt luar sana separuh bby ada tak umur 5 bulan dah bolh mkn bubur..sbb ank saya buat bnyk susu,Bharu nyusu tak smpi 3 jam dh minta susu..MCM dah tak cukup susu..ada kah bayi minta mkn atu mcm mna yerk..

7 Balas

baby saya setiap 2jam mintak susu masa umur 4bulan sampai la skrg. berapa oz/ml selalu awak buat? misi kat tempat saya kata seminggu sebelum 6bulan tu da bolehh start bagi makan sesudu dua. tapi saya taknak bagi sebab apa apa anak kita, bukan anak dia. jadinya saya memang bagi genap genap umur dia 6bulan. baru saya bagi makan. tu pun start sesudu dua ja.