Baby 3 bulan tidur malam 11 jam tak bangun minta susu

Hi mommies, anak saya umur 3 bulan. start umur dia 2 bulan lebih dah tidur malam lamaaa. tidur pukul 10pm bangun paling lewat pukul 8-9am. langsung tak bangun minta susu. tapi bila dah sedar dari tidur mmg dia akan menangis nak susu. normal ke & takpe ke kalau saya biarkan dia tidur je & bagi susu bila dia minta shj? #firstTime_mom

1 Balas

kejut je die bgi susu. gap 3 4jam. anak sye pon kalau ikut die tdo mmg tdo je. tapi sye kejut kan bagi susu. die minum je walaupun mata lelap. mmg sng sbb die tido kite pon boleh tdo lama sampai ke pagi sama dgn dia. tapiii anak sye penah masuk nicu sbb kencing berdarah sbb krg air dlm bdn. sbb sye biar kan je die tdo, xnk kejut kan bgun susu sbb nak mudah la punya pasal la tu, kira nak tdo jee. so now sye xnak buat mcm tu dah, biar la x ckup tdo sekali pon, janji anak cukup susu dgn air dlm bdn. mmg set alarm siap2 utk bgun bagi die susu.