Umur bayi 6bulan

Ada tak umur bayi 6bulan dah bagi makan tapi bayi Stell MCM tak nak makan susah nak bgi makan,pada hal umur 6 bulan dah boleh bagi makan bubur..kalau lmbt bgi makan bubur umur 6bulan tak ada apa² ke..tapi anak bnyk nyusu kjap nak nyusu baharu nyusu nak nyusu lagi..bagi bubur tak makan,makan tu ada tapi tak bnyk sikit je makan sesuap atau dua suap lpas tu nngis MCM dah tak nak makan..ada ibu² dekat luar sana MCM saya jugak ke.

4 Balas

6bulan normal tu puan makan sesuap dua. Janji ada la masuk. Puan keep je offer Dia. Mula2 Dia Mmg main2. Jgn stop atau give up untuk bagi. Bila puan da give up n hanya bagi susu, nnti Dia xkan nak makan atau bukak mulut langsung. Bila Dia bangun tido tu, puan offer Dia makan dlu, 2 suap tu kira ok sgt dah. Then snack time bagi buah2, pstu lunch smpai ke ptg. Lpas 8pm focus susu je n tido

1y ago

sis nk tnya. kalau baby umur 9 bulan pun makan tetap sesuap dua. ada masa ketap mulut. nk kata tumbuh gigi,gigi dah 10.mcm2 cara dah buat. mcm2 dah msak. pening fikir

Takpe ibu. Awal lagi tu. Baby dalam fasa menyesuaikan diri dengan makanan. Selama ni kan dia tahu susu je. Keep on offer je.

da try bagi makanan jenis lain mcm campur carrot ke apa?, tapi permulaan ni rasa okay sbb diorg baru start nak mula makan.

kalau awal2 mmg cmtu..