Berat badan kurang

Hi ibu2 , boleh bagi semangat tak utk saya yg tgh mengalami keadaan berat bdn anak kurang & ssh nak naik since dia umur 8 bln lagi , skrg dh 10 bln cuma 6.7kg je . Tapi alhamdulillah , anak aktif , kuat susu & makan , perkembangan dia pn ok je . Dh try bagi vitamin pn masih sama .. Cuma kdg2 tu akan rasa down sikit , rasa mcm gagal jadi seorang ibu 😭 . Ada yg prnh alami benda yg sama ke ?

4 Balas

sama la sis , bby saya tinggi berat dua2 x cantik , masalahnya bby semua cukup makan tidur semua , skrng mogok x nak makan pula , pernah la down tapi husband bg support sekarang saya tak hirau dh nak fikir berat ke tinggi ke janji sihat sudah , bby berat pun 6.5kg je tinggi pun line kuning 😁

Takpe sis, kita tetap ibu yg hebat. Anak sy pun 10bln 6.68kg aje tp janji dia sihat dan aktif seperti biasa alhamdulillah. Demam pun sekali aje, jarang sakit. Kita doa dan usaha aje sebaik mungkin in shaa Allah nanti okay la berat baby kita tu 🤲🏻💪🏻😍

Macam anak saya dulu… Sekarang pon still atas urat jugak… Makan okay semua okay Tinggi okay cuma berat jaa

5mo ago

mmg prnh tak naik berat jugak ke sis ?

hi. kita sama. ank sy berat 6.5kg je 10 bulan. susu kurang mkn kurang. sabor jela