Anak 20m kurang berat badan

Ada yg sama tak dgn anak saya , umur dh 20m/1 tahun 9 bulan berat cuma 8.6kg , tinggi 82cm ... Dh makan vitamin , anak takde tolak apa2 makanan . Jumpa pakar pemakanan pun dh 2 kali. Cuma tu la berat dia segan nak naik 😂. Ibu2 yg ada pengalaman mcm mana nak handle, atau anak akan membesar jugak nnt bila dia dh besar ? Anak saya okay je dia sihat jarang sangat sakit + aktif. Tak minum susu formula sbb doc pun takde sarankan tambah apa2 susu formula, dia menyusu badan daripada lahir. Hope dapat baca pengalaman ibu2 yg senasib dgn saya 🤭 #advicepls #bantusharing #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #anakkurangberat

1 Balas

Anak saya pun kecil juga, asyik jumpa pakar pemakanan, tapi berat naik lambat, xpelah, janji anak sihat

3y ago

Saya pun dah stop bawak klinik, habis imunisasi