Berat badan

Skrg hamil 4 bulan alhamdulillah..tp kenapa berat bdn makin kurang ye..x naik2 pn..ada yg sma mcm sy x?

7 Balas

Mungkin sis boleh rujuk dengan doktor dan nurse masa monthly check up nanti. Macam saya, saya alami juga berat badan turun. Tapi on 1st trimester only. Sebab tak selera makan hingga kena gastrik. Alhamdulillah, on 2nd trimester, back to normal. Start selera nak makan

Sy 3 bln pertama turun 3kg.. skang masuk 5 bulan br naik 500gram. Makan mmg byk. Perut sntiase kenyang tp xtau kenape berat x naik 😅. Think positif je, baby amek sume zat. Semoge sihat & kuat kt dlm rahim kite.. 😊

5y ago

kalau baby amek zat takpa lh..kita pn seronok..hihi..harap smua okay utk kita yg tgh pregannt

sama mcm sy . sy da empat bulan tp berat tak naik lgi. nurse ckp mybe sbb ubat yg dia bg tu tak kena dngn badan. so tukar ubat next month checkup tngok sama ada berat naik atau pun tak.

Berat sy turn naik sekilo dua.. pastu maintain 73kg.. pas pantang 64kg.. skrg.. otw naik sikit²😬😬😬

sy dh 5 buln lebih...berat sy pn turun x naik2 risau jugk...tp nurse cakap ok ja

Saya.. Same gak 4bln dh ni. Berat asyik turun..

5y ago

kan..sy pn sma...xnaik2 pn even mkn kerap..

Normal la tu