lauk berpantang

Ibu2 blh kongsi tak apa lauk2 ibu2 berpantang czer???

8 Balas

Saya selalu mkn ikan tenggiri, sayur sawi masa pantang. Try elakkan makanan berangin sbb bersalin czer senang berangin protnya. Mknan yg buatkan sembelit atau berminyak pun better elakkan sbb susah nak mbuang air besar lepas czer. Telur dan ayam after 44hari saya slow2 mkn sbb takot gatal. Yg paling penting mkn byk buah oren sunkist atau vitamin c masa berpantang utk bg luka cepat sembuh. Alhamdulillah, luka czer saya elok je. Skrg baby pun dah 3bulan

4y ago

Brokoli ok je. Saya mkn jugak brokoli, ikan bilis msa pantang..