Minum Latte / Coffee

Hi ibu2, baru2 ni saya outstation perlu drive jauh dan terpaksa ambil coffee. Biasanya mesti akan singgah Costa, Starbucks atau Zus. Satu cup latte tu dah pasti. Saya terpaksa ambil coffee ni sebab tak nak mengantuk masa drive. Sekarang ni saya dah risau pasal kandungan saya. Saya tak faham apa yang dimaksudkan dengan minimum 150mg / 200mg coffee. (Dikira as espresso atau oz keseluruhan campuran coffee tu) Baru2 ni saya nafas laju lepas minum coffee so itu tandanya caffein dah banyak. Dan sekarang risaukan kandungan saya 😭😭😭😭 Now dah 35 weeks

2 Balas

Kena limit 200mg caffeine intake bukan coffee intake. Kalau tak silap saya around 2 cups brewed coffee sehari tapi saya selalu limitkan sehari 1 cup je. Kena ingat juga dalam teh, chocolate etc pun ada caffeine. Puan boleh google estimation berapa banyak coffee bersamaan 200mg caffeine sebab brewed coffee, 3in1 etc kandungan caffeine nya semua berbeza.

https://siraplimau.com/bolehkah-minum-kopi-semasa-hamil/ kalau boleh limitkan kaffein harian sis ya 🤗