Adakah penggunaan puting menyebabkan bayi tolak susu badan?

Hi ibu2, anak saya 2 bulan sejak semalam dia nangis2 taknak menyusu. Dia susu badan sekejap je lepastu dah tolak tapi masih menangis. Harini pun sama. Bila saya bagi susu botol dia minum sampai habis Dan tak menangis dah. Saya ada gunakan puting jugak untuk bantu dia bertenang sebelum tido. Persoalan saya, adakah puting tiruan tu yang menyebabkan dia tolak menyusu badan?

5 Balas

Untung kak anak nk puting .. saya harap kn susu bdn je .. botol dia tk nk .. mula2 botol nk .. msok 3 bulan tk nk botol .. ni slow2 dia nk pulak msok 4 bulan