cara mudahkn bersalin

Hi ibu2 , ada tips tak nk mudah bersalin normal sblm 39 week? Sblm ni saya czer , klini doc bg peluang utk bersalin normal sblm 39 week, klau x d tnda n blom bersalin jgk Doc bg date 39 week tu utk czer. Klau boleh saya nk cuba normal. Minta ibu2 bg tip utk mudah kn bersalin sblm 39 week?

26 Balas

tips sy bersalin mudah, semasa mengandung setiap mlm bca surah Maryam 2 muka surat je klau pnat,bca yasin niat mudah bersalin, setiap hari mkn kurma ajwa, setiap hari minta maaf n redha suami, semasa nk bersalin sy hya sakit perut, gi hospital cek jalan 3 cm , xsampai 2 jam 10 cm, kepala baby dah kt luar huhu...

1y ago

sakit perut yg camna tu sis nak tauu jugk

kuatkan semangat sis..sy pn yg 1st czer, yg 2nd ni Alhamdulillah normal..baru je besalin harini tepat jam 12.30tghri hehe..cuma kena vakum la bby td..kita boleh sis..kuatkan semangat n mental..wanita mmg hebat hehe

2y ago

Tq sis bg semangat...insyaAllah semoga baik2 je..

Try banyakkan jalan, squat, jalan itik, kerap bersama, naik turun tangga

2y ago

Boleh je takde masalah. Ada yg kata berkesan utk cepatkan bukaan jalan. Kena buang dalam 😁

saya pun dah 39 week ,belum bersalin lagi,semoga urusan kita di permudahkan

1y ago

sama sis saya 39 minggu tpi Blum ada tanda2 tolong doa kan saya agar cepat bersalin Aamiin.

Saya pun dah 39weeks2days dan belum ada tanda bukaan juga (doctor dah cek bukaan 2x semasa 37weeks dan 38weeks)tapi sakit celah paha sakit pinggang dan sakit perut cramps kat bawah pusat tu dah bermula dari 1 minggu lepas Risaunya

Makan pedas.. Kerapkan bersama suami... Jalan byk.... Semoga allah permudahkan urusan sis...

2y ago

Nak bersama tu air mani lelaki boleh ke lepaskan kat dalam tak ad effect pape ke

sy pun dh 39 week tpi blum lg bersalin...skit ada sda dri 35 week smpi skrg blum bersalin lg

sama lah sis tengah mencoba.. nasibb untuk normal.. kali ni.. sya kuat kan berjalan ja..

Dr saya pernah pesan..kene rajin "bersama" suami..tu kira mcm natural induce..

1y ago

Dah bersalin ke sekarang?

Sye pon sis 39w blum bersalin lagi tpi perut kerap mngeras Dan skit celah2 kang2 cme blom ada tnda? Nk g hosptal tkut kn halau blik😅sbb blom due Dan blom ada tnda2🤭 tpi ttp risau😅

2y ago

Sama la kita sis, ne la yg sy rasa skg huhu..