Batuk2 sampai susah nak tidur malam.

Ibu2 ada tak yang hadapi masalah macam sy? Sy pregnant 21w.. Start batuk makin hari makin teruk.. Boleh ke ambil ubat batuk.. Sampai pedih rasa tekak.. Perut bahagian bawah pn terasa sakit...

6 Balas

saya haritu batuk teruk dekat seminggu sampai tidur pun masih batuk..akan terbatuk juga masa tengah tidur serta bila batuk terlampau teruk sampai terkencing..saya rasa macam sis rasa, pedih tekak & sakit kat bahagian bawah perut..doc yang rawat sy, dia bagi ubat batuk yang kandungan ubat tu selamat untuk ibu mengandung..sy masa tu baru nak masuk 2nd trimester..sis kena jumpa doc untuk minta ubat batuk..sy selain dari makan ubat batuk, sy juga makan gula² hacks yg lemon & madu tu..alhamdulilah lepas 3hari kombinasi makan ubat batuk & gula² hacks, berkurangan batuk..kalo sis pergi farmasi, dorg tahu ubat batuk yg sesuai utk ibu mengandung serta ubat sakit tekak..