38 minggu belum rasa tanda2 bersalin

hi ibu2. ada tak mcm sy.. esok nk masuk 38 minggu tapi belum ade tanda2 sakit nk bersalin pon lg. xde rase sakit2 mcm sengugut pn.. baby pon tendang cukup kiraan cume xtendang kuat mane.. misi pon cakap perut masih belum turun lg.. sy berdebar tunggu tanda2 ni dtg. maklum la ank pertama..tak sabar nk lahirkan dia.. kalau boleh sy nk sngt bersalin normal..sepanjang pregnt sy xpernah kena kencing manis dan tekanan darah pon normal je..berat badan pon naik maintain setengah kilo sebulan mcm yg misi sarankan

2 Balas

sama lah saya esok dah masuk 39 weeks dah tapi tanda-tanda akhir bersalin belum ada lagi. cuma sakit pinggang melampau kelmarin selama 2 hari lepastu okay dah. minggu lepas doktor dah seluk, baby dah engaged tapi bukaan belum ada lagi. esok ada appointment, doktor kata dia nak seluk lagi nak check bukaan. takut pulak rasa 😬

3y ago

tu la. kwn ade keje misi bhg pendaftaan. dia siap ckp lg klu turun darah ckit ke @ ade tanda2 better pegi awal. sb nk daftar n sweb 2 jam. nk tunggu result 3 jam. total 5 jam jgk. klu kt xtahan kena brsalin kt bhg bwh kesian cikit la sb akan dilayan mcm pesakit covid. staf sambut baby pakai full ppv walau kt xkena covid pon..layanan pon mcm pesakit covid la kate dia

Sy da 38 minggu juga tapi da 2 cm dkt 3 kali kena seluk tetap 2 cm.. Sakit 😭

3y ago

Tak apa sabar je.. Nanti kluar la baby tu..