sakit celah paha

Mom mane yg ade sakit2 celah paha mcm sy tak.. sakit smpai nk jln pon xboleh time tido nk pusing sane sini pon sakit..ap lagi nk bangun dari tido pon sush.. u all bt mcm mane ye

22 Balas

Samala dr 32 week dh start sakit skrg dah 37 week. Ms baring nk pusing ke kanan ke kiri siap nyilu mcm ada urat tersepit kat sendi pangkal paha. Sendi tu siap bleh dgr berselisih mcm citer p ramlee tu sabar jela..😅 tu belum part nak pakai seluar, berjalan or naik tangga. Aduihh.. moga Allah ganti dgn pahala yg berganda buat ibu2 yg hamil.

4y ago

Kann.. bila nak pusingkan badan dah siap2 rasa seramnya.. 😫

Saya thun lps kerap skit celah peha. Sy usha berurut. Tpi sy x mintk sntuh perut.. so,tukang urut faham. alhamdulillahh.. smpt 3x berurut spnjang hamil. Alhamdulillahh, sakit bdn kurang dan rsa ringan badan😊

Sama kita sis.. nk bergerak pun susah.. posisi tido selalu jadi ganggu tido kerap terjaga kalo tx selesa.. bhgian bawah n pun dah terasa sakit.. kalo nk bergerak terpaksa pegang perut sbb terasa nk jatuh j..

sma lah sis...sya skrg dh 28week..nk baring ker klau nk pusing kiri ker kanan ker mmg trasa sngt2...pinggul kanan pun trasa skit..kdg2 bile bngun nk gi toilet or tgh jalan tulang kt blkng ade yg brbnyi....

Sy dari 7 bulan dh start sakit celah peha tu sbb baby turun awal. Sy pegi berurut dgn sister nurse yg pencen. Mmg tahan, tp rasa sakit tu tkkan hilang. Kena tahan je la hehe

Sma la sya 24weeks skrg ni.. Ada trbca aritu, symptoms sakit ni mcm PGP, pelvic girdle pain.. tp xsure sgt.. tgguhari isnin ni bru nk jmpa doctor nk tnya

I feel you mom.. Hehehe saya pun alami benda yg sama skrg.. Nak mgiring ke kiri tu.. Aduhh siksa nya celah paha.. Terpaksa tuam utk kurang kan rasa sakit

sama la dgn sya huhu.. sy cadangkn kalau boleh pakai la vesline or losyen or bedak bagi licin kat celah peha tu, insyaAllah kurang pedih 😊

4y ago

Xkn bedak or losyen leh ilang kn sakit...ni jenis sakit ape

Sama laaa... Saya mgurut tahan laa cikit.. Bila tak sakit. Prgi shooping barang baby.. Blk tu sakit balik... 😂

Sama la. Currrently 36w. Masi ku gagahkan bdn utk berjalan sana sini sbb baby transverse lie. :(