breakfast baby

hi ibu2, ada idea breakfast baby 7bulan? sblum ni anak 6bulan belum intro breakfast lagi, ni bru nk try2 dia okay tak makan bangun dari tidur 😁😁

5 Balas

Ni antara breakfast menu anak saya - Mashed avocado - Mashed pumpkin + chicken shredded - Pancake/waffle - Nasi goreng Awak ada FB tak? Boleh follow Happy Baby Food Malaysia. Ilmu pemakanan untuk baby. Ada pelbagai tips, info dan resipi. Saya share personal reference saya dalam IG juga - @feedingtinybellies - @mylittlebrickhouse - @theweaninggp Harap membantu

I mak takde masa and always on the go. Malas pun ada bila cuti. So bfast mmg makan scramble egg dgn buah pilihan 😅 sesapa ada idea shortcut boleh la share sini jugak. Yg cepat tak pun yg boleh frozen and reheat

sis blh try buat nasi/bihun/mee goreng. roti telur campur dgn cinnamon powder&butter cucur ke pancake

Bubur sum sum, puri buah+oat

2mo ago

sedap oat+puri buah .. anak dgn mak dua2 enjoy 🥰🥰