Menu gdm breakfast

Hai mommy yg ade atau penah gdm. Boleh share tak breakfast apa je yg mommies makan. Bg idea sikit😂

2 Balas

Orang yg kawal bacaan gula ni, nak kenyang lama, makan nasi, lebihkan protein dan serat sayur. Saya GDM, tapi masa ni tak cakna kawal bacaan gula dgn betul. Lepas setahun bersalin, baru cakna dengannya bila saya join group FB Kelab Pesakit Kencing Manis /Diabetes (LCNS & No Supplements). Ramai juga ibu GDM berjaya kawal gula dlm darah dlm group tu.

Contoh sarapan yg selalu saya ambil: Nasi Goreng. Bahan: 4 sudu nasi atau sesenduk nasi. Tumisan Bawang & ikan bilis. 3 biji telur. Apa2 jenis sayur yg selalunya 2 pokok pakchoy. Atau 10 kacang panjang atau simple timun setengah biji buat ulam. Garam secukupnya rasa.