hb low mcm mna nk naik kn

ibu2 ada cadangan tak mcm mna nak naik kn hb?

17 Balas

Amalankan minyak kelapa dara d'aura.. mcm Sye tak le telan yg minyak Sye beli yg pil.. senang telan je.. HB cantik.. xde kencing manis.. tekanan darah pun cantik.. Ramai Ibu2 yg amalan kan minyak kelapa dara d'aura tu bersalin normal, cepat dan tak jahit 👍 Semoga dipermudahkan segala urusan

Kalau tak boleh consume vitamin dari kk boleh cuba vita lea iron plus dari shaklee... sebab saya mmg takleh makan semua jenis ubat dari kk... makan je muntah... alhamdullilah hb still naik... kalau puan berminat nak tahu lebih lanjut boleh pm saya☺️ www.wasap.my/60197857093/NakOrderShaklee

4y ago

Sis boleh wsap saya dulu?

Sebelum ni sy hb low jgk. Cara sy vit yg kk bg tak pernah skip, stop ambik makanan/minuman bercoklat/kafein, mkn sayur bayam, lebihkan mkn ikan, roti gardenia dgn peanut butter, nestum 3in1 kurma&prun, air horlick 😊

Cuba start consume Iberet Folic 500. Saya pernah sekali je kena tegur rendah, banyak makan buat and tukar vitamin dari Zincofer ke Iberet. Alhamdulilah next check up normal dah hb. Banyakkan makan hati, paru pun boleh.

saya makan jambu batu ... and minum susu dutch lady full cream ... alhamdulillah hb trus naik dalam mase seminggu .. before tu 9.1 now dah 12.4

Sy amalkan d'aura minyak kelapa dara softgel ni...nie jenis capsules...senang dtekan jer..blh diamalkan dari awl kehamilan hingga brsalin...

Never skip vitamin yg KK bagi. Makan 2 jam after or before meal. Take with sunquick. Eat fish daily. Take jambu batu as snack daily.

Saya pon dulu hb low, pastu saya mkn satu produk ni,, Alhamdulillah hb molek semula😊 kalo nk cuba pm saya yer

maltofer tablet rasa coklat.. beli kt farmasi.. doktor pakar yg cadang.. Sy mild anemia 10.2 naik 12.7 ..

4y ago

2 biji .. sy ambik 1 biji pagi lepas sarapan.. 1 biji malam lepas makan.. sebelum makann vitamin ni better makan jambu batu sebab jambu batu kaya dgn vit c..kandungan vit c dalam jambu batu lg tinggi dari buah oren 😊

saya prnah hb low. saya makan hati ayam hb terus naik. alhamdulillah