Sharing is Caring

Hi ibu semua.Saya dlm fasa first trimester.Sekarang selera makan makin kurang, makan sayur langsung xdpt mesti muntah.Waktu petang dan malam selalunya saya akan morning sickness.Ada cara lain x utk tambah selera,sebab suami pun risau tengok makan sikit je.Hidu bau nasi atau makanan pun akan muntah.

2 Balas

Mkn apa yg rasa nk di mkn.. Cth, roti bkr, buah2, mkn byk protien cth ikan etc. Btw sayur sgt ptg sbb fiber.. Ingat2 baby tu.. Baby need nutrisi.. First pregnancy sy mcm awk, x leh nmpk mknan,xleh mkn sbb mual n muntah, mkn roti je sekeping sehari, but.. Very sad to say, i lost the baby at 12week.. 2nd preg ni sy pksa diri sikit.. Kena kuatt.. Sbb, kehilangan sgt menyakitkan..

Try mkn buah sis. Jambu/epal hijau