Share pengalaman cucuk perancang

Hi ibu, saya first time cucuk depo. First month ok lagi Period flow. Tapi 2nd month Period da xdtg. Boleh share kan tak?

2 Balas

sy pun lebih kurang mcm tu juga. Dah 2 tahun cucuk depo nie. Boleh kira bila time period tu dtg. Dalam 2 tahun tu, masa bulan pertama je sy dtg period elok lpas cucuk perancang tu. Bulan ke 2, bulan ke 3 n so on dah x dtg. Kalau dtg pun sedar bila tgk dlm toilet bowl mcm ada lendir darah. Bila pakai pad, langsung x kena kt pad tu. Kadang2 mcm ada terasa mcm senggugut nk period tu, tp x period pun. Nurse ckp normal saja sbb mmg akan ganggu hormon kita. Pernah alami loya2 n muntah mcm time pregnant, tp bila check UPT negative. Cucuk depo mmg akn ganggu hormon kita. Tp tu lah bg sy nie cara paling selamat untuk merancang.

1y ago

Itulah. Kadang bila da extra secure protections pun. Bila xdtg Period ha mula la pikir takut melekat. Haha

saya makan pil perancang noriday pun dah xde DTG period masuk 3bukan nie..