Cucuk depo

Assalamualaikum mommies, sy first time cucuk depo, first period dtg mcm biasa 7 hari , tpi lps second period, period dtg tak berhenti, sekarang dh sebulan lebih, normal ke effect cucuk depo ni ? Mcm mana pengalaman mommies yg lain cucuk depo ni ya ?.. biasanya berapa lama keluar period mcm ni .. #ingintahu

1 Balas

Waalaikumussalam wbt Before ambik depo doctor ada consult tak kesan selepas ambik depo? Antara kesan dia tak period langsung, ada period regular, keinginan seks berkurang, sakit kepala, hormon sikit terganggu dan mungkin banyak lagi… Kalau darah keluar tak stop means tak sesuai dengan badan… hormon dah tak stabil… Better p jumpa balik doctor bagitau situasi sis… Saya ada pengalaman macam sis, doctor suruh stop n tukar pakai iucd… alhamdulillah dah 2tahun pakai iucd period regular every month…