demam

ibu preggy kalo demam, kne cpt pegi klinik ke?

6 Balas

Haritu 3 hri sblum raya sya pun demam . On off demam Lepas mkn panadol . Then hri ketiga bdn da lemah mengigil check klinik swasta suhu 39°c trus doc buat surat pergi hospital besar . Kena tahan 3 hri smpai demam kebah . Mmg bahaya kalau ibu mengandung demam . Sya smpai kena marah , yela first time pregnant kurang ilmu sblum ni demam skit skit mmg buat tak endah je . Huhu

Kena cepat pegi klinik sis. Terutamanya demam tinggi. Ni info dr nurse. Siap share crita lg ada ibu pregnant baby meninggal dlm perut sb demam tinggi berlarutan selama 3 hari tak pegi hosp.

Better beli thermometer dear. Kalau demam je boleh terus cek suhu badan. Tak rugi pun. Anak2 pun boleh pakai nanti ☺sebab memang bahaya demam panas semasa mengandung.

Klu sye tgk dlm 2hri xok jga n truk dmam sye Bru g klinik..Klu shri sye kerap mndi dan mkn buah2an n syur2an...

ye sis..pegi klinik cepat..jgn bia kan

ok tq