Kndungan 36weeks ,ibu demam

Hi. Nk tnya kalau ibu demam, ada effect apa2 tak kt baby? Ibu kne pergi klinik utk ambil ubat x? Sbb sekarang dh 2hari selsema ,batuk ada sikit2.#ingintahu #firstmom #firstbaby

6 Balas

saya sepanjang kehamilan cuma 2 kali je demam, selesema dan batuk. first time masa baru detect hamil esoknya postive covid. demam panas sangat sampai hilang suara. kedua kat 3rd trimester ni. demam selesema jugak. tapi alhamdulillah saya takde ambik apa2 ubat cuma ubat secara semulajadi macam madu dan sebagainya. lambat nak baik tu ye, tapi better dari ambil apa2 jenis ubat yang terlarang. better check dengan doktor dulu.

saya pernah demam. pegi klinik jmpa dr sbb tkut nk mkn ubat pepelik. jdi dr sarankn ubat yg sesuai shja dgn keadaan saya. alhamdulillah smua okay. sya sarankn sis pgi klinik berdekatan untuk cek demam

1y ago

badan luar xpanas. tp takut demam dalam kan sis? sy telan panadol je hrni. esk tgk ok tak, kalau still x ok kne pergi jmpa doktor juga lah

Sy kena influenza masa 30weeks. Jumpa doctor so dia tau nak bagi ubat apa for pregnant women. Ubat batuk pun boleh ambik yg mild je

1y ago

Batuk berkahak. Sangat annoying, makan ubat pun takjalan sangat. Doctor terus bagi injection that is safe for pregnancy

Sya pn SME msok 36 je demam Smpai 5 hari x baik2 demam nya seram waktu MLM 😔😔🤧 selsema nya truk dh minum ubat pn x baik2

1y ago

itula. ubat apa sis makan ye?

Pergi saja, utk awk sihat juga. sbb kita tak tahu bila nk bsalin,,masa bsalin perlu tenaga.

jumpa doc