100plus

Ibu preg ble tak minum 100plus??..nak sgt min 100plus msa preg ni

9 Balas

Tak boleh sis tu air gas ..kandungan gula pun tinggi takut nanti sangkut gdm(kencing manis)pula time pregnant sebab ibu pregnant ni mudah kena kencing manis dan beberapa penyakit lain..elakkan dulu yea kalau tak tahan sangat tunggu sampai dekat nak due ..pastu togok la dua tiga teguk tapi jangan habis sebotol tu bahaya

4y ago

Yea sis sebab time 7bulan ni baby dah makin besar and ready so time ni tahap si ibu memang mudah terkena gdm😅salah makan je mesti sangkut gdm ..tapi kalau seteguk dua tu takpe cuma kalau rasa pening lepas minum tu better cover dengan buah naga atau air masak minum banyak²

Bagi saya boleh jek. Asalkan minum berpada-pada. Saya pon ada jugak minum air gas. Tp sikit jek. Buat rasa2 jek.

Saya masa mengandung ada alahan pada makan. Saya minum 100plus active xde gas. Ok alhamdulillah untuk tenaga.

seteguk dua boleh la sis . sb bergaskan. tk elok mnm banyak2 . buat2 rasa je . jgn ikotkn nafsu tu sgt

Minum jela if teringin awal2 tu sbb aku pn minum. Jgn la sebotol ko tongang, teguk2 sampai GDM.. Bahaya

bolee jee sis , tapi jangan minum sebotol . buat lepas kan ngidam 2 3 tegok da cukupp daa .

kalau teringin sgt boleh la minum sikit. campur dgn air masak

Air berkarbonat tak bagus utk baby sis

cket bleh sis.. byk, jgn..