100plus boleh minum tak?

Hi saya baru 12 weeks preg, boleh tak minum air 100plus? ☹️

3 Balas

Sebenarnya minuman bergas x digalakkan utk ibu mengandung. Kalau mummy nak minum sikit seteguk atau 2 boleh sbb nak hilangkan mual / sbb idam sgt. Lepas minum 100 plus sikit tu, minum byk air masak ya.

Minum sekadar nk hilangkan teringin boleh je. Selalu org halang minum air gas masa pregnant sbb kandungan gula tinggi sgt, so klu takat beberapa teguk or satu tin kecik tu minum separuh pun boleh.

minum sikit ja untuk lepaskn rasa teringin tu, sya minum coca cola msa mengandung sbb teringin

3y ago

Boleh ka sis