Normal ke 33minggu 6hari

Ibu pernah tak 33minggu 6hari,buat kja dapur sikit je MCM masak,basuh pinggan,tiba rasa nk pitam,rasa nk muntah serta pening kpla..lpas tu rasa nk berak,pergi berak klur tak lah bnyk sngt..rasa mcm nk cepat cepat baring..kpla..sbb mata nk buat mcm kabur².. normal ke ya..hari tu sama jugk MCM ni g hospital check tak ada apa-apa pon.. jantung ok, tekanan darah ok,semua ok lh senang ckp..normal ke..🤔saja tnya..🤔

13 Balas

pernah saya rasa lately, start 28 week smpai sekarang 33 week, ada rasa pitam, jntong laju, stiap malam sesak nafas, then doctor check, ada mksalah injap bocor, doct ckap normal, then, pergi Echo scan jntong, bulan 10 ade appointment banyak untok refer jntong 🥹 bby okay alhamdulillah.. sesak nafas stiap hari wktu buat kerja..

Hai saya pernah alami. Masa tu awal kehamilan. Kalau kat rumah ada mesin check tekanan darah boleh check tapi selalu nya bila jadi macam tu selalu nya either low bp or high bp. Mungkin juga low hb. Kena refer klinik. Jangan biar takut pitam boleh cederakan kandungan

2y ago

Kena pergi klinik mommy. Either nurse bagi acid folid lain atau bab pemakanan nanti kena adjust

hb low ni saya pun sama , kepala rasa berat kepala .. kadang2 tu ubat tak sesuai , macam saya mula minum maltofer tak sesuai hb low dan ada kesan pening2 dan mual lepas tu tukar minum 4jenis ubat barulah sekarang rasa okey sikit ..

normal... perut kosong tu.. bnyakkan mnum air masak n makan buah2.. saya pon mcm tu tgh keje rasa kabur2 kelabu je mata ni nk tumbang rasa cpt2 duduk terus mnum n mkn rasa ok sikit..

sye sllu kena mcm ni.. biasa kalau mcm ni sbb sye byk bergerak. mybe penah @ nth la sye pun x pasti. nk ckp hb low x jgk sbb sye 11.9.. rse mgkin la Salah satu faktor sbb penat

saya pun rasa yang sama. even bila duduk atas kerusi lama2 pun rasa nak pitam. berpeluh2 walaupun duduk dalam aircond. sesak nafas, kepala pusing.

normal tu,sbb oksigen kdg2 x cukup dlm bdn kita dy turun ke bby,drh pun sme itu yg buat pitam tu

Hb low kot. Penat sgt tu. energy waktu Hamil xsama dgn waktu x Hamil. jgn buat kerja byk sgt k.

sama dgn sy sis, hb low 10 dari 11.7 buat kje skit da pening and penat

Sebijik macam saya kena 😭😭😭 nak nangis kalau kena

2y ago

sama dngan sy sis. last sekali rasa nak berak