Neurogain

Hi ibu. Nak tanya ada tak ibu ibu yang tengah preggy skrang consume Neurogain? blh tak kongsi feedback.

Neurogain
19 Balas

Neurogain bagus utk otak baby. Tapi, tidak disarankan utk bagi awal2 kandungan. Nnt anak active lain macam. Hahah even though belum sampai tahap hyperactive, tapi boleh tahan lah active nyaa. Letih lah kitaa nk melayan nnt. Disarankan bg 6 months and above.

4y ago

Hahaha jenuh mama dia nk melayan nnt.

Yup , sye consume tapi masa kandungan 8 bulan 1 botol je makan sebulan camtu , sbb takut consume awal anak hyperactive tp ikut org laa kan ade yg consume masa 7 bulan, anak sye lahir sgt la aktif and bijak walaupun 2 bulan. suka berborak.

4y ago

Saya dah mkn Iberet folic blh je consume ni kan sis?

Sy tgh makan supplement ni..dah masuk botol yg ke-3 dah.. Mlalui pbacaan mlalui google katanya effect pd anak bila besar nnt.. effect mcm mne tak pasti la sis.. lebih baik sis Tnya doc pakar, boleh tau penjelasan yg lebih tepat

Sy sblm ni makan ni okay jerr baby keluar pun sihat 😊.. Ni pun hospital swasta bagi masa antenatal class.. Bagi sy bagus utk pkembangan otak baby sbb ada DHA & blh consume masa breastfeed baby juga

Sy amalkan tp sy selang seli pengambilan ny sbb neurogain baik utk perkembangan otak baby tp yg kurg baik ny , suppliment nie wat baby hyperactive nnt . . 😄 so ada baek & kurg baek ny . .

4y ago

Haha tahu takpe

Sorry nk tanya, doc ade prescribe ni, tp kat farmasi, pharmacist ckp no need amek ni, if dah amek Obimin Pluz, kandungan zat dia sama, boleh jadi overdose ke if amek jugak?

4y ago

Obimin Pluz pon da ade minyak ikan, dats y pharmacist tu ckp no need to take neurogain dah if amek OP, OP ni masalahnye susah nk carik dah, now da tuka Blackmores Pregnancy & Breastfeeding Formula botol pink tu,

Sy pown bik mse 5month lg.. Doc pakar Saran kn awl lg.. But I start mse 5month.. Now dh botol ke 3.. 7bulan dh skunk 💚 go0d 4 baby.. Xrugi mkn 😀

Sya ambil neurogain time pregnant aritu. So far ok je. Baby sihat. Tp utk perkembangan lain dr baby belum nampak sgt sbb baby baru nak masuk 1 month

Sy pun baru 1 bulan ni je mkn ubat ni.. baby otw keluar😅 sblm tu dah tnya misi, misi kata ambil slh 1 je sbb fungsinya sama. Ubat kk sy dpt zincofer

4y ago

Sama jgk mcm obimin.. adik ipar sy dlu dia check up kat swasta, doc saran makan neurogain ni. So dia suggest kat sy mkn ubat ni. Zincofer dan neurogain ni ibarat check up kat hsptl swasta & gomen la huhu

Tapi ada tanya doc, dia kata ambil seawal yang boleh. Bila tahu diri dah pregnant, boleh terus ambil. Tak perlu tunggu 4 bulan ke atas.