Minyak cap kapak

Ibu mengandung boleh guna ke ni?#ingintahu

Minyak cap kapak
14 Balas

Ramai ibu mengandung guna minyak angin ni. Topically it is safe sebab takde kajian lagi yang menyatakan ianya tak selamat jika sapu pada kulit. Saya stay on the safe side. Elakkan terus yang ada penggunaan camphor. Terpulang pada awak nak pakai atau tidak.

kalau ada salicylates, jangan. ni memang terbukti bahaya untuk baby. kalau takde, tapi ada camphor, kalau boleh elakkan. ni takde research lagi tapi banyak doktor advise elakkan dulu. bau boleh, jangan sapu.

dia jenis panas kan? setahu saya bahagian atas badan tak boleh sapu apa apa minyak panas. tapi kalau bahagian kaki kebawah mungkin boleh..tapi kalau boleh elakkan lah

sy msa 1st trimester pakai je tp kt hidung atau kt kepala utk hilang kn skit kepala or mual..ok ke kot slagi tak letak kt perut..better refer ngn nurse atau doc

tak boleh..saya anak keempat baru tau huhuhu😅sekarang pakai minyak cengkih wagas oil..best dah la wangi selalu sapu kat hidung

saya guna baby oil amway..walaupun nama bby oil..kita dewasa pun blh guna. no champor no methyl salicylates

tidak pakaikan pada waktu malam sehingga leher dan telinga sahaja boleh guna kepala

tak boleh sebab ada champor. yuyi je yg ok. vicks dewasa pon ada champor. xbagus utk janin

Elakkan sis. Baru tadi ada tgk video ,doc bgtahu elakkan ubat2 yg panas macam ni