7 Strategi Bijak Yang Boleh Dilakukan Oleh Ibu Supaya Anak Mengambil Suplemen Kesihatan!

Ibu mana yang tidak risaukan tentang perkembangan anak mereka, lebih-lebih lagi terdapat banyak penyakit yang mudah menyerang. Jadi, badan anak... https://my.theasianparent.com/suplemen-kesihatan

2 Balas

wahh thnx min for sharing the info...😍😍😍👍👍nnti boleh try tips ni pula..hehe..dr penglaman sy...hurmm..mcm anak saya dlu dia lahir prem pd usia kandungan 34minggu..jd dr dia lahir doc suggestkan dia mkn supplement vitamin c dr appeton.sekrang ank dh berumur dkt 2 tahun sy msih meneruskan bg anak vitamin c.. macam mana cara sy bg anak rasa nak mkn supplement adalah dgn cara sy akan tnjuk dkt dia sy dan ayahnya juga makan ubat supplement utk pastikan bdn sntiasa ckup vitamin yg di perlukan..mcm ambil pil kalsium..vitamin c..omega 3.. b complex jd ms makan tu tnjuk dkt dia mak suap ayah ni ..then ayah pn akan kata..em..sedap ubat ni...apa kata fatimah pn makan juga nanti kita sm2 sihat blh pergi playground dan jalan2 ke mana sahaja bila badan kita sihat..jd dia akan tnjuk dkt kita dia ready nk mkn ubt bila dia tnjukkn picagari suruh masukkn ubt supplement nya yg jnis air tu ke dlm picagari..lepas tu dia akan makan ubt tu dgn gembiranya dan say yeayyy🎉🎉🎉 alhamdulillah dia jenis senang utk di beri ubat . untuk umo bwh 2 tahun ni sy try umpan picagari je..tu dr pnglmn sy la..make sure ada 2.. dia pegang satu..saya pegang satu then acah2 konon dia as doctor nk msukkn ubat dlm picagari satu akan suap mak.(.dlm ms yg sm buat mcm main doktor2 ngn anak..ank jd doc n mak jd patient..)satu lg ada real ubat mak akan suap pd fatimah...😂✌️mungkin stiap parent cara mereka berbeza utk bg anak mkn ubt or supplement.. 😉✌️mcm sy..sy try cara mcmni..

3y ago

Comel fatimah. Mateen pun mommy. Klu x nak makan. Kitaorg sbgai ibu yg kena konon2 suap dlt mulut. Bgthu sedapy bubur nasi ni🤭. Baru mateen nak makan. Moga fatimah terus menerus diberikan ke'a3fiatan dr sang maha kuasa. Salam syg buat fatimah.

3 3 R.A saya mmg di ajar mkn suplemen dari umur setahun 6 bulan. Mereka ni pulak saya tak boleh tnjuk botol suplemen tersebut mesti nk ulang2 mintak 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️