Apakah perasaan anda selepas menjadi ibu buat kali pertama?

Voice your Opinion
Rasa terlalu letih
Post partum memang wujud
Rasa seperti ia tidak akan berakhir
Gembira tapi konfius
Terlalu banyak emosi
Lain-lain (Komen di bawah)

1309 respon

17 Balas

alhamdulillah syukur sangat2 jadi seorang ibu sekarang. sebelum ni pun pernah berangan. banyak pengalaman dan pengajaran yg saya dapat bila dah bergelar ibu. contohnya, dari segi cabaran semasa menjaga anak, mengawal emosi, mental dan fizikal, cabaran dlm menghadapi ank yg kurang sihat serta byk lagi.

rasa x percaya..masa first pegang tu rasa sebak sbb dia masuk nicu..bnyak wayar 1badan..tapi bila dah keluar ramai nurse complaint anak x reti dduk dia..kerja cabut je wayar tu..haha

rsa ndak percaya im a mom. wktu first time susu kn ank sulung mengalir air mata sbb rsa mcm betul kaa ap yg aku lalui skg ni? bukan mimpi kan?

Macam-macam perasaan dan ingatkan diri sentiasa redha, syukur dan sabar serta berkasih sayang dan berterima kasih dgn sekeliling. 🥰

rasa syukur happy tp dlm masa yg sama ada rasa stress sbb org yg tak faham keadaan kita.

Sangat bersyukur,,kadang macam tidak percaya sudah jadi ibu kepada 3 orang anak🙏

Sangat2 la bersyukur. Dan macam x percaye😍😍😍

syukur, gembira, excited, letih penat carring

Gembira tapi banyak sangat mixed feelings

happy.. hiba... sedih.. mcm2 rasa