Severe Morning Sickness

Hi Ibu Ibu. Saya first time mom. Sekarang pregnant Alhamdullilah dah 18w 5d. Saya dari awal dah di diagnosed dengan Hyperemesis Gravidarum (HG) which is not normal morning sickness. As my case, all dah sickness. Sehari boleh muntah lebih dari 15 kali. Dari 7w pregnant sampai sekarang 18w pregnant still macam ni hari hari Dari pagi pukul 5 pagi sampai lah tengah malam memang muntah muntah. Berat pun turun. Dah pernah kena warded, drip, amik veloxin amik maxilin, semua tak jalan. Ibu ibu ada tak tahu cara traditional atau alternative untuk kurangkan morning sickness or muntah muntah ni? Saya risau baby tak dalat enough nutrients dan sebagainya. Saya dah penat nangis. Ada yang boleh bantu? 🥹

1 Balas

sis dah cuba protein shake shaklee/protein shake vegan heal? minum sejuk2 sip sikit sikit mana tau membantu