Elak HB trun waktu ambik zincofer

Ibu ibu semua, saya nk tnya saya dh start makan zincofer seblum tido. Saya ambik dgn air lemon. Lepas tu tido. Mmg ada pening2 skit 😅. Tp bgun alhamdulillah okay. Cumanya saya nak tau jgk, okey klw mkn benda masam waktu ambik zincofer? Mengangu tak keberkesanan Zincofer tu? Saya sekarang lemon mmg xleh tinggal. Sehri msti 2/3 hris saya makan ja. Sbb nk bgi hlang loya. Skrg dh nk masuk week18, loya masih ada.

2 Balas

Elok makan dengan benda masam masam, buah yang tinggi vit C. Tak boleh campur dengan makanan berteh/bersusu. Yang tu kena gap 2jam sebab nanti akan halang proses penyerapan ubat. Memang disyorkan dengan air lemon 😄

mmg seeloknya makan dgn minuman bervit C mcm lemon, limau etc. jgn ambil dgn calcium je