Tips Minum Air Gula

Hi ibu ibu semua. Saya isnin ni kena minum air gula. Ada tips x sebab dengar senior senior cerita, semua mual nak muntah minum air gula. Saya ni kalau perut kosong, minum air pulak, lagi mual muntah keluar air. Boleh makan gula2 ke sebelum/selepas minum tu? Thank youu ❤️

2 Balas

Datang klinik awal2 pagi . Time sy ritu ready ubat balm😂 utk bau and sapu kt kepala hidung smua .. Bgi tk loyer .. Sebab kita dh kene puasa start dr jam10 malm tu lagi .. Sblm nk mnum air gula .. jam8 sy dah minum . Minum awal2 air gula suam2 panas .. Tpi tetap jugak manis . Tk sedap . Huhu ikut pd diri time minum tu nk terus skali teguk atau habiskan . Klu sy tk boleh skali teguk . Minum sikit2 .. Huhu tk boleh maksa diri nk habiskn air gula tu secawan terus . Takut lgi rasa nak muntah .. Leps hbis minum . Rehat dlu . Duduk then g kumur2 .. Bgi mulut hilang rsa manis gula .. Spnjang tggu 2jam tu tk boleh makan and minum. ,kene tahan 2jam smpai time ambik darah balik .. Lps tu bru boleh mnum air masak .. Huhu kne fikir positif jela

4y ago

Hehe thank you siss. Menarik gak tu bawak ubat balm tu. Harap dapat menahan diri dari loya haha

sebenar nya x blh mkan apa2 sebelom dan selepas mnum air gula tu .. sblm mnum air tu , mnum air suam sikit .. supaya x laa loya sgt .. perut memang x sedap sbb kita puasa kan dri mlm .. apa2 pun bertabah sis 😊

4y ago

memang meloyakan pun .. tpi sba jer .. demi baby😊