Posisi Tidur Yang Selamat

Hi ibu ibu semua, nak tanya betul ke waktu mengandung memang tak boleh tidur terlentang? Saya dah 35weeks.. Sepanjang mengandung ni, saya tak boleh tidur mengiring kiri dan kanan.. sebab sakit dan tak selesa.. sy akan tidur terlentang.. tapi baru baru ni ada orang bagitahu saya yang ibu mengandung tak boleh tidur terlentang.. harap ada yang sudi menjawab. Terima kasih

6 Balas

yup xelok sbb nnt pengaliran darah tu xlancar & affect pada baby. sebaiknya tidur mengiring. Kalau xselesa, boleh cuba beli bantal utk ibu mengandung yg bentuk U tu. Pada saya, bantal tu selesa sangat bila perut dah makin besar. Xde rasa baby terhimpit bila tidur mengiring

klau sy klau tidur , tnpa sedar sy trlentang ..lpstu cepat2 sy mengereng ke kiri or kanan . nk ikutkan memg tk selesa n sakit pinggang lme2 mengereng .

Nurse pun ckp x elok. Saya dh 38w. Skrg tdo byk bantal kiri kanan atas bawah…Celah kangkang pun kena letak bantal jugak

ye btul..x elok tdo tlentang..effct kt bby nti..dan tdo mmg x slse sbb prut makin bsr..tu nrmal sis

dgr jugak macam tu tp Tanya nurse tido ikut keselesaan katanya .

sama saya kiri kanan tak selesa nak telentang