sakit ari ari

Hi mummies saya nak tanya ari-ari saya tetiba je rasa sakit dah dekat 2 jam dah sakit, tapi tak sakit sangat ler, normal ke atau tak?

2 Balas

Saya baru saja warded di hospital swasta kerana sakit contraction. Ramai dalam ni kata normal. Tapi bila saya terkena, dan usia bayi baru 33minggu lebih,rupanya dr kata memang contraction nak bersalin betul. Jadinya untuk elak prem labor, dr bagi injection dan ubat kawal contraction awal . Nasihat saya , kalau risau adalah lebih elok terus segera ke hospital, jangan la anggap biasa biasa saja kalau rasa sakit sangat. Ye :)

2y ago

ya btl saya pun perna masuk wad juga masa 33weeks..memg sda contraction..sama juga jarum dkt punggung 2x dan mkn ubt tahan sakit sbb paru2 bby belum berapa matang..skng sda 35weeks 4hri...contraction mula lg..

Sis dh brp weeks? Biasanya doc akan ckp normal, sbb baby nak mbesar.

4y ago

Yake tq sis ♥